top of page

Opleidingen

OrcaSecure gaat er vanuit dat volwassenen met name leren door ervaring. Om die reden zit er in onze opleidingen en trainingen een flinke dosis praktijk.

Opleiding Certified Security Profiler (CSP®).

 

Predictive Profiling is de unieke benadering van beveiliging die zich richt op de tegenstander en zijn werkwijze. De methodiek is toepasbaar op zowel publiek toegankelijke en gesloten objecten.  

 

Werken vanuit de methodiek van Predictive Profiling maakt het mogelijk om voorbereidende criminele of terroristische handelingen te herkennen en met de juiste vervolgstappen het op handen zijnde incident te voorkomen. Waar de traditionele beveiligingsorganisatie veelal reageert op incidenten, worden met proactief beveiligen volgens de methodiek van Predictive Profiling daadwerkelijk incidenten voorkomen en kosten bespaard. 

Docentenopleiding Proactief Beveiligen

Recent zijn de exameneisen voor het populaire keuzedeel Proactief Beveiligen (SVPB) goedgekeurd en gepubliceerd. Om docenten de mogelijkheid te bieden om aan de gestelde exameneisen van de SVPB te kunnen voldoen, start OrcaSecure in samenwerking met Trio Security de opleiding Proactief Beveiligen voor docenten.

 

Aan de 3-daagse Docentenopleiding Proactief Beveiligen is een examen verbonden dat onder auspiciën staat van het Centre of Experts. (COE)

 

Cursus Oefenleider voor object beveiligers (RHSOI®)

Beveiligers hebben in hun werk te maken met een tegenstander. Een tegenstander die goed is voorbereid, geoefend en gemotiveerd. Om deze dreiging te kunnen weerstaan zullen ook onze beveiligers ten aanzien van hun taak en opdracht goed voorbereid moeten zijn. De huidige voorbereiding bestaat vooral uit een gedegen opleiding, aanvullende specifieke cursussen en kennis van procedures en instructies. Door het regelmatig oefenen van vaardigheden zijn beveiligers pas echt goed voorbereid om de dreiging te weerstaan.

Praktijkbegeleiding CSP.

 

Het doel van deze praktijkbegeleiding is om kandidaten in het bezit van het theoriediploma Predictive Profiling te begeleiden met de praktijkopdracht en het praktijkexamen.  Het praktijkdiploma Predictive Profiling geeft recht op inschrijving in het register Certified Security Profiler (CSP®) van het Centre of Experts (COE).

Webshop

OrcaSecure Academy Webshop

bottom of page